Blogg

Lykke til på ferden!

2014-06-20 00:00 | 1 kommentarer

Takk for nå!

Mor og alle fem 2

Alle eventyr begynner med "Det var en gang" og slik begynte også våres fem prinser sitt eventyr:

P kullet 5

Og det har vært helt "Eventyrlig" å ha dere blant oss i 8 uker. Dere var vårt første rene hannhundkull her på kennelen, og vi var vel ørlitte granne skeptisk til hvordan dette skulle gå. (Bare hanner) Vår bekymring var grunnløs  Dere har fra dag èn vært helt - helt vidundelige. Selvfølgelig så var dere gutter, og gutter leker litt hardere enn jenter, men slik er naturen laget. Gutter - enten det er dyr eller mennesker -  skal være de sterkeste. Men tross i at dere var gutter så har dere lært å forholde dere til det motsatte kjønn. Her bor det jo fire "damer" pluss deres gode mor Jackie. Farmor Ofelia er nok den som har mast mest om å få være sammen med dere  (Hun simpelthen bare elsker valper) Og deres mor Jackie har sagt okei okei .

I skrivende stund så har dere alle reist fra kennelen. Og du verden hvor stille det ble etter at dere reiste. Det er blandede følelser for både to- og firbente når dere reiser. Vi håper og tror at dere får det som plommen i egget i deres nye hjem. Eventyret med dere her er slutt, men det er på ingen måte slutt for dere fem. Dere var våre Prinser som nå har reist til deres nye slott. For å leve lykkelig i mange mange år

IMG_7497

Til slutt vil vi takke deg Jackie for tilliten du har vist oss med å bo her med dine små. Det har vært en fornøyelse å ha deg her. God og trygg med dine små.......

Jackie i blomstene

Og som alltid har vi tatt "ha-det"-bilder med mor Jackie og valpene hennes:


 

                                                         Fjelldronningen`s Pax:

Pax og mor


                                               Fjelldronningen`s Piero ( Ricky ):

Ricki og mor 3


                                                Fjelldronningen`s Peik (Kimmi):

              Kimmi og mor


 

                                                 Fjelldronningen`s Prins (Oliver):

 Oliver og mor


                                               Fjelldronningen`s Pasco (Storm) :

Storm og mor

 


Til dere som har kjøpt disse fem "prinser" av oss: Husk vi er der for dere til enhver tid. Det er bedre å ringe en gang for mye enn en gang for lite, hvis dere lurer på noe...

                                                                  Og !

 Til  P-kullet : Takk for all glede , varme og latter dere ga oss i 8  fantastiske  uker!

 Mange gode tanker til dere fra oss på Kennel Fjelldronningen.


God helg !

2014-06-13 22:25 | 3 kommentarer

Vi har vært hos veterinær

Far hos veterinæren 1

Godt at han far sjøl i huset var med og passet på oss. Vi lurte jo fælt på hva dette betydde. Å bli plassert i noen bur, for så og kjøre langt som bare det..... Inn på noe de kalte venteværelse. Og der kan dere tro at det luktet mange rare lukter.  Aller helst ville vi ut og undersøke alle disse luktene, men det fikk vi ikke lov til nei... Så da ble det å  vente da på dette værelset. Matmor tok oss inn en etter en. Og vi som var ute lurte på hva som skjedde med de andre. De gikk inn med masse energi, men var glade når de kom ut igjen. De hadde visst fått noen "stikk"... Og vi som var ute ble etter hvert lei av å vente. Bare se her hvor leie vi ble:

ER det snart min tur

Heldigvis var denne veterinæren snill som bare det  Han undersøkte oss over det hele. Og at vi var noen fine karer var han ikke i tvil om. Han syntes at vi rett og slett var helt perfekte  Ingen feil eller mangler på oss nei... Så da er vi klare for å reise hver til vårt nye hjem. Gled dere som skal hente oss! 

Turen hjem fra veterinæren gikk fint. Vi var slitne, men ikke mer slitne enn at vi sa ja takk til mat fra både mamman vår og matmor . Ja takk begge deler! Og når vi var ferdig spist var det en av oss som lurte på å kanskje åpne en cola-boks:

Jeg tar meg en cocacola

Ikke det at det er "hundedrikke" men det er helt sykt gøy å leke med en slik boks. Den bråker noe infernalsk. Og jo mer bråk desto mer gøy er det.  

Dette blir nest siste gang vi skriver her   For i morgen begynner vi å reise fra kennelen her. Det blir rart. Vi gruer & gleder oss. Men både menneskene og hundene her på kennelen sier at dette blir bare koselig og gøy. Det er vel med dette som alt annet her i livet at dette må man erfare selv for å skjønne hva de mener. Slik som Pax måtte erfare her om dagen: at det er ikke "bare-bare" å få felt et tre:

Ved hoggeren

Da ønsker vi dere en riktig god helg. Til dere som skal kjøre til oss i helgen! Kjør pent.

Med påholdne poter fra fem "reiseklare" karer....


Snart reiseklare.

2014-06-12 22:50 | 2 kommentarer

Hompetitten ,Hompetitten teia. Melkeruta kommer i fra Stomperud på heia.  Og slik føltes det for oss også her om dagen:

Ja ja

Her var det ingen kjære mor nei. Inn i bur og ut på kjøretur. Heldigvis ble ingen av oss bilsyke. Matmor kjørte veeeeeldig sakte med oss i starten. Det er det lureste trikse for at vi ikke skal bli bilsyke. Ellers kan vi vel bare konstantere at det ikke var den beste form for lek til nå. Nei takke oss til en real tur ut i regnet, dèt er kult det. Her om dagen ble vi så våte at matmor måtte tørke oss når vi skulle inn:

Godt å komme inn og bli tørket

Vi lurte en stund på om hun hadde glemt oss:

Så våte kan vi bli.

Kommer vi snart inn

Det går vel på en måte ikke an og glemme oss nå for tiden: Vi har lært å si i fra, som for eksempel når vi vil ha mat. Da er det ikke ørenslyd og få i heimen, vi er jo en "tøff" gjeng med gutter.  Så tøffe at vi nesten klatrer i trær  Farmor Ofelia er i ferd med å lære oss det. Så snart er vi ikke bare små lapphundvalper, men "ape-lapphundvalper". He he:

Farmor er kul

Farmoren "Ofelia" vår sier at det er lurt å kunne nå opp i trærna, for det er der den gode frukten er. Det er noe de kaller "epler", fantastisk godt om høsten, sier hun. Men obs obs: Man kan visstnok få vont i magen. Vi har også lært å grave i det siste. Moren vår er god på det. Kjekt å ha en del lærermestere der ute.

Vi har begynt å grave

Det matmor har begynt å snakke masse om for  tida er at vi snart skal "forlate redet". Hva nå det betyr? ( Vi vet omtrent hva et fuglerede er, for det er det masse av rundt huset her...)  Hun sier at da må vi være mest mulig rustet for¨våre nye liv. Og sånne matmorer kan få for seg de rareste ting. Se hva hun kom på her:

Pax veier seg

Ja - dere ser helt rett! Hun satt oss rett og slett på vekta  Kanskje hun trodde vi hadde spist for lite mat i det siste???? Hvis det var det som var målet så sier vi ja takk til mer mat vi  Og vi veier nesten helt likt alle fem. Ca 4 kilo. Når det var gjort klipte vi klør. Reine helsesjekken. Og det er jo det vi skal på denne uken.  Vi skal merkes med noe de kaller ID-chip (sånn at alle vet hvem vi er) også skal vi få sprøyte. Hjelp - det høres ikke godt ut  Men heldigvis er både matmor og matfar med oss til denne veterinæren. Dere skal få rapport siden på hvordan dette går.......

Vi er snart reiseklare til våre nyehjem, en så lenge nyter vi varme sommer dager med masse besøk av alle de som skal beundre oss, ingen tvil om at vi sjarmerer alle i senk.

Vi har hatt maaassse besøk seneste ukene. Her kommer en del bilder av oss sammen med barn & ungdom. Vi setter stor pris på slike besøk. Litt mer fart i dem en disse voksne menneskene, he hm!

Dette håret var godt

Koselig med besøk

Vi koser oss

Kos med Håkon

Dette var litt om oss sånn like før vi skal ut på våre egne "eventyr" i den store verden, i de nye heimene våre. Enn så lenge nyter vi hver en deg som kommer til oss med og uten regn:

Late dager

 Bamseklem fra fem kjekke "teddybjørner"

 


Tøffe gutter

2014-06-03 21:30 | 1 kommentarer

Hallo

Da var vi på banen igjen idag gitt:-)  . Her er det full fart på oss om dagen, tross varmen  For her på Østlandet er det kommet noe de kaller "sommer". Og denne sommeren kan til sine tider være varm for oss lapphunder, men siden vi er små og uerfarene på den slags holder vi det gående fra tidlig morgen til sen kveld. Det hender en av oss tar en ørliten siesta på verandaen slik som Pax gjør her:

Pax har siesta

Her om dagen fortalte farmor og mormor oss et eventyr. De påstod at det eventyret er sant, - men vi har våre tvil. Det handlet om noe de kalte "kong vinter". Nesten alle eventyr handler jo om konger og prinsesser. Her var det mest om denne "kong vinter" i hvit kappe Da daler det ned noe fra himmelen som de kaller sne (har dere hørt om det?) Og i gode år kan det bli så mye av det at vi lapphunder kan brøyte seg igjennom denne sneen. Og ut ifra det de fortalte så er det myyyye mer behagelig enn denne varmen. De påstår at de gleder seg til den kommende vinteren. Hm. Vi tror ikke helt på det da  .  Mormor Asca viste oss et bilde av dette. Kanskje det bare er et juksebilde. Hva tror dere...??

Spark i fra

Heldigvis har vi en matmor og matfar som har masse kaldt vann i springen.  Og de har lært oss å løpe rundt i vannstrålen når de bruker hageslangen. Kjempegøy lek; dèt anbefaler vi alle "på det varmeste":

Vannslangen

 Storm og Kimmi fanger vann:

Storm smaker på vanstrålen,

 

Kimmi fanger vann

Med denne sommeren så gror gresset noe vederstyggelig ifølge matfar. Og det betyr at han må klippe plen oftere en oftest. Den saken han klipper med har vi gutta sett på med lengsel i en god uke. Vi har liksom drømt om å få sitte på. Og tenk: i dag så fikk vi lov å kjøre en runde med ham   Det var kult det:

Oliver var førstemann ut på denne doningen.

Oliver kjører gressklipper

Og i dag er vi 6 uker. Hvor blir tiden av? Tenke seg til at nå er det bare drøye to uker til vi skal til våre nye hjem. Må si at vi gruer/gleder oss litt til det.  Mamman vår og de andre hundene sier at det blir bare gøy. Hvordan kan de vite det da? De bor jo her på kennelen, og det er her vi syntes det er aller best å være. Trygt og godt med alt det kjente rundt oss. Vel, vi gidder ikke å tenke på det akkurat nå. Vi "stormer" bare videre i vår lek slik som Richie her på toppen av en stabel med felte trær. At han tørr  !

Rikcie

 Og her ser dere oss "live" i lek (trykk på filmen):

 

 

Og med denne varmen så dukker det opp mange vakre blomster. Bare se her hvor fin buketten til matmor ble:

                                       Markblomster

 Plukk en bukett markblomster, gi den videre, og la den krone dagen med glede .                                                             

Ha det fint til neste gang vi snakkes.

Superklem til dere der ute fra

de fem tøffe  gutta  :-)