Blogg

Nisser og valper:-))))

2015-11-29 14:31 | 2 kommentarer

Hei på dere!

Gjett hva matmor bedriver tiden med om dagen????? For dere som kjenner henner vet dere svaret NISSSSSSSER  Alt som kan ha noe med nisse å gjøre blir pyntet. Se bare her på vår mamma Jackie:

Jackie med nisselue 2

Ikke sant hun ble en koselig "nissemor"?

Vi i Q-kullet storkoser oss med matmors julepåfunn.    Her pyntes det, bakes det, og lages det til jul. Og vet dere, for en uke siden ante vi ikke noen ting om jul.  Matmor fortalte oss at da kommer nissene på besøk og mamma Jackie kunne fortelle oss at det også vanker noen ekstra godbiter i denne tiden. Hun har erfaring fra der hun bor til vanlig. I fjor spiste hun opp et helt brett med nybakte kaker til jul   Tenk: hun  bare prøvesmakte dem alle. Ikke så lurt det da. Kanskje ikke helt lov heller???? Vår bestefar Indy var også god på det å smake på kaker til jul:  Dere skjønner at her i huset varmer alle hjertene sine med et pepperkakehjerte hver dag i desember. NB ikke alle hunder tåler pepperkaker, men her i huset tåler heldigvis alle det. Vi er for små til det vi da. Kansjke til neste jul????

Indy og pepperkakene

 

Vi lurte fælt når den første rare skikkelsen av noe som ikke beveget seg datt inn i huset vårt:

hilser på nissen

At dette var en nisse som bare kunne luktes på var jo ikke helt i tråd med hva vi syntes er gøy for tiden. Nei takke oss til med ting som kan bites på.. Det er tingen for oss som nå har fått tenner. Og bare pass dere  Vi har hanske skarpe nye tenner... Det er ikke helt lov, men vi prøver oss så godt vi kan, med litt "prøvebiting" her og der............

Vi lærer noe nytt hver dag. Det mest spesielle vi har kjent på til nå må være snø. Det var kaldt det...... Men som de snøglade lapphunder vi er gikk det ikke lange stunden før vi koste oss med snø rundt beina:

                                                       ..ute på snø 5

Ute på snø 1 ute på snø2

 ute på snø3 ute på snø 4 

                                                          ute på snø 6  

Nå om dagen er snøen vekk. Dumt syntes vi. Det var jo så gøy med snø, men da får vi finne på andre ting som er gøy. Hva med et speil? Det er noe rare greier kan dere tro. Når man ser inn i et slikt speil blir en av oss til to, eller som på bilde vi to blir til fire. Og det som er dumt er jo at den i speilet gjør dønn likt som den som er uten for speilet. Vi tror vi har skjønt det: Det er oss. Du så vakre vi er....:

 

I speilet

Vi er så fine at matmor og matfar har problemer med å bestemme seg for hvem av oss som skal bo her hos dem. De har enda noen uker å tenke på. Og enn så lenge må de andre som skal ha oss leve i spenning.

Her er to av dem som gleder seg til en av oss kommer til dem. De var på besøk i forrige uke:

e:besøk 4

Vi har hilst på alle som skal ha en av oss i Q- kullet. Stille er det ikke her nei. Men noen ganger er det godt å slappe av:

Kurven

Som dere skjønner er vi i full gang med å lære oss til å bli noen ordentlige lapphunder. Vi er mer våkne, og sover stadig litt mindre for tiden. Vi er noe ute , vi spiser nå hundemat 4 ganger pr dag + mamma Jackies melk. Den tyngste av oss veier nå 2.6 kg.....Enn så lenge er livet herlig å leve... :-)

slapper av

Da vil vi og de andre her på kennelen ønske dere en fin adventstid!  

Advents-dikt av: Inger Hagerup:

Så tenner vi et lys i kveld, vi tenner det for glede.

Det står og skinner for seg selv og oss som er tilstede.

så tenner vi et lys i kveld, vi tenner det for glede.

 

 Adventsstake

 

 Med påholdne poter fra oss fire i Q-kullet

 

 

 


Hjelp - det brenner!!!!!!

2015-11-16 16:13 | 0 kommentarer

Hei sann!

Da ser også jeg alle som kommer på min vei

hanne

På tide å berette litt fra valpekassen, og her kommer litt av en historie ikke anbefalt å lese for "pyser":

I dag begynte dagen som alle andre dager her i heimen, nesten da. Mamma Jackie måtte ut flere ganger i natt fordi hun hadde spist noe på turen sin i går som hennes mage ikke tålte så veldig godt. Og når mamman vår får vondt i magen da får vi også vondt i vår mage. Men heldigvis har matmor Sissel råd for alt. Litt Zololac-pasta i våre munner løste dette greit. Så nå er det i orden. Så er det jo slik at når mavene er løse så blir det litt vask av slikt. Og det er her historien begynner. Tøyet er vasket og noe som heter tørketrommel skal tørke tøyet

Tørketrommel

For dere som ikke har sett et slikt "monster" noen gang, NB NB- ja vi vil for all fremtid kalle dette et "monster". Matmor putter tøyet inn i denne tingen, og starter den (den "bodde" i samme rom som oss ) -og matmor setter seg for å kose med oss i valpekassen . I løpet av noen minutter farer matmor opp og bort til denne tingen. Hjelp den brenner, ut med stikkontakten, opp med døren til terrassen. Det velter ut med røyk fra "monsteret".... Og det er da matmor gjør et mesterstykke av de store. Hun løfter dette monstret ned fra vaskemaskinen, ut døren og plasserer den trygt ute på terrassen. Heldigvis bøtter det ned med regn, så alt blir nedkjølt temmelig fort.   Vår matmor er sterk som en "bjørn". Det må være fordi hun spiser så mye av matfar sin honning, som han har laget for 44.året på rad 

                                                       Olebrumm

Dette er vel til nå det mest dramatiske som har skjedd i vårt snart 3 ukers liv. Matmor var iskald når det sto på, hun hadde en ting i sitt hode - oss. Matfar var ikke hjemme når dette skjedde. Og noen måtte hun jo få ut følelsene sine til. Og det ble oss. Med ett var det vi som trøstet henne. Vi krabbet opp på fanget hennes og skjønte at nå var matmor Sissel lei seg/redd/frustrert. Og når slikt skjer - da kommer det noe som heter tårer. Da er det godt at vi er der som de kloke små lapphunder vi er...........

Vi koser oss

Moralen i denne historien er: Reis aldri i fra elektriske gjenstander som ikke er slått av.

Siden dagen har vært noe spesiell med både det ene og det andre fant matmor ut at vi skulle smake på ordentlig hundemat i dag. Det smakte himmelsk godt! Gleder oss til neste gang vi får smake på denne maten, men såklart er mamma Jackies melk det aller beste fremdeles  Og så er det så trygt og godt å ligge inn til hennes barm.

Vi opplever stadig nye ting , det er mye vi må lære oss før vi skal til våre nye familier. Det erheldigvis leeeeeenge til. Denne uken får vi besøk av familiene som skal ha oss etterhvert. Vi gleder oss til å hilse på dere   Og besøk vil det bli mye av etterhvert. I går var matmors niese Julie her:

Julie og en valp            Å så god

Hun ville ha med seg alle oss til Alta, men det gikk jo ikke an. Hun syntes vi var bare såååååååååååååååååå søte:-)

Vi er mer og mer våkne for tiden, men du aller verden så godt det er å ta seg en høneblund også:

Nå vil  jeg sove

Da avslutter vi denne "dramatiske" historien med et solskinnsbilde. Det hele endte jo godt til slutt:

Og husk : La aldri solen gå ned over din vrede....

Sol

Med påholdne poter fra oss i Q-kullet

 


Vi ser:-)))))

2015-11-10 18:59 | 0 kommentarer

Titt tei - Her er jeg:

Jeg ser dere

I løpet av de siste fem dagene har de fleste av oss åpnet øynene våre. Den som står igjenn nå er "hanen" i "høneflokken" vår  Matmor sier at det er helt normalt at guttene er litt senere ute enn oss jentene. Dumt for ham, vil vi påstå. For når vi nå ser er vi blitt temmelig gode til å gå. Nå kommer vi oss fort som svint til matfatet vårt, altså mamma'n vår. Noe han som ikke ser greier... Ikke for at det betyr så mye på vekta hans. For han er størst uansett hvor mye vi andre prøver å være først ute. Her ser dere hvor god og rund han er:

Hanne

Vi andre henger ikke særlig langt etter da, her ser dere oss med åpne øyne:

Tispe yyy

 Tispe xxx

 

Tispe qqq

Matmor syntes det er litt av en utfordring å ta bilde av oss. Vi er jo så nyskjerige på alt nytt at det å stå /sitte stille er og blir kjedelig.. Vel, hun klarte seg sånn nogenlunde denne gangen også.

Og vi er i full gang med å utforske nye ting i vårt lune rede. Her om dagen landet det en ufo med en grønn hund opp i redet vårt

En merkelig skrue

En slik skapning syntes vi var litt vel mye å fordøye. Mamma Jackie kalte dette en leke. Mon tro hva en leke er for noe?????  Og den greia den lå inne i kalte matmor en "kattehule".  Vi er da hverken leke eller katt. Vi er små søte valper vi. Men siden denne ufo- lignende tingen har havnet hos oss får vi prøve å si "hei" i det minste. Vi har da litt valpeskikk

Ny sovekammerat

Du så kjedelig denne tingen var. Den sier jo ingen ting. Bare dingler rundt liksom. Nei, da er det bedre å prøve seg på ørlite lek med de andre:

Litt forsiktig lek

Vi er nå i starten av å  begynne og oppleve den store virkelige verden. Men enn så lenge så er det myyyyye soving på oss:

Noe som må til for at vi skal bli noen store fine "teddybjørner" med tiden.

Vi hviler oss

Ha det fint til vi snakkes igjen ........... Med påholdene poter fra oss fire i Q-kullet..

 Grip dagen

 

 

 

 

 

 


Valpene er nå en uke:-)

2015-11-05 13:28 | 0 kommentarer

 

Hei igjen folkens

Da var vi klare til å berette litt fra Valpekassen vår; vi valpene har det perfekt!

Alle 4

Tenker dere er spente på hvordan vi har det??????  Vi har det som plommen i egget. Hva nå det betyr? Hvis det betyr at vi sover, spiser og vokser: Ja, da kan vi skrive under på at da har vi det som plommen i egget. I følge matmor er vi gode og runde. Fra vi ble født og til i dag har vi 3doblet vekten vår sånn nesten da. Ikke verst det 

Det kommer nok av at vi har verdens snilleste tålmodige mamma. Mamma Jackie gjør alt for at vi skal få nok mat. Bare se hva hun gjorde her om dagen.

Jacie og brødet

Hun tok et helt brød som lå til tining fra benken... Det er da matmor både ler og kjefter bittelitt. Mamma Jackie ble litt skamfull... 

Jacie og brøet

Og om dere nå tror at hun ikke får mat her i huset, må dere tro om igjen. Hun spiser 4 store måltider per dag. Sååååå mye mat må til for at vi skal vokse oss store og sterke.

Mat er godt

Foreløpig så er vi som valper flest i denne alderen: Vi sover og spiser, om ikke lenge vil vi åpne øynene våre for å se den store verden.Det gleder alle seg til. Da blir vi enda søtere, om det går an. 

Her om dagen hadde vi besøk av bestemoren vår. Hun syntes vi var lik henne, akkurat slik bestemødre syntes om sine barnebarn:-)

Asca bestemor til q kullet

Og tante Ofelia var med på dette besøket hos oss i valpekassen. Dere skjønner: hun er så glad i valper. Hun syntes vi lukter helt himmelsk godt, Så godt at hun har lyst til å adoptere oss alle. Men det sier mamman vår nei til, heldigvis. For mamman vår, Jackie, er den aller, aller beste

Tante Oflia på besøk q kullet

Og i dag kom det besøk til oss   Mor Jackie super-gledet seg til det. For nå kom hennes ordentelige matmor og matfar på besøk. Dere vet jo hvordan det er å vise frem det aller fineste man har. Sine små. Terje og Gry Viola var selvfølgelig hel oppslukt i oss.

                                               Besøk med Terje og GryJeg viser frem valper

Da har vi vært igjennom det første besøket av både to- og firbeinte. Vi tok dette på strak arm, rolig og avbalansert som vi er. Er ikke mye bråk på oss nei.  Det kommer senere det skjønner dere. Om 3 ukers tid da blir det liv i leieren 

Til så lenge må vi bare spise litt mer mat og sove. Masse!

Jente 111

 På gjensyn om ikke så lenge 

Og husk at: "Barn" er livets gullmedaljer.

                    Gi dem hedersplass!

 

Med påholdne poter fra oss fire i Q-kullet