Blogg

Tøffe gutter

2014-06-03 21:30

Hallo

Da var vi på banen igjen idag gitt:-)  . Her er det full fart på oss om dagen, tross varmen  For her på Østlandet er det kommet noe de kaller "sommer". Og denne sommeren kan til sine tider være varm for oss lapphunder, men siden vi er små og uerfarene på den slags holder vi det gående fra tidlig morgen til sen kveld. Det hender en av oss tar en ørliten siesta på verandaen slik som Pax gjør her:

Pax har siesta

Her om dagen fortalte farmor og mormor oss et eventyr. De påstod at det eventyret er sant, - men vi har våre tvil. Det handlet om noe de kalte "kong vinter". Nesten alle eventyr handler jo om konger og prinsesser. Her var det mest om denne "kong vinter" i hvit kappe Da daler det ned noe fra himmelen som de kaller sne (har dere hørt om det?) Og i gode år kan det bli så mye av det at vi lapphunder kan brøyte seg igjennom denne sneen. Og ut ifra det de fortalte så er det myyyye mer behagelig enn denne varmen. De påstår at de gleder seg til den kommende vinteren. Hm. Vi tror ikke helt på det da  .  Mormor Asca viste oss et bilde av dette. Kanskje det bare er et juksebilde. Hva tror dere...??

Spark i fra

Heldigvis har vi en matmor og matfar som har masse kaldt vann i springen.  Og de har lært oss å løpe rundt i vannstrålen når de bruker hageslangen. Kjempegøy lek; dèt anbefaler vi alle "på det varmeste":

Vannslangen

 Storm og Kimmi fanger vann:

Storm smaker på vanstrålen,

 

Kimmi fanger vann

Med denne sommeren så gror gresset noe vederstyggelig ifølge matfar. Og det betyr at han må klippe plen oftere en oftest. Den saken han klipper med har vi gutta sett på med lengsel i en god uke. Vi har liksom drømt om å få sitte på. Og tenk: i dag så fikk vi lov å kjøre en runde med ham   Det var kult det:

Oliver var førstemann ut på denne doningen.

Oliver kjører gressklipper

Og i dag er vi 6 uker. Hvor blir tiden av? Tenke seg til at nå er det bare drøye to uker til vi skal til våre nye hjem. Må si at vi gruer/gleder oss litt til det.  Mamman vår og de andre hundene sier at det blir bare gøy. Hvordan kan de vite det da? De bor jo her på kennelen, og det er her vi syntes det er aller best å være. Trygt og godt med alt det kjente rundt oss. Vel, vi gidder ikke å tenke på det akkurat nå. Vi "stormer" bare videre i vår lek slik som Richie her på toppen av en stabel med felte trær. At han tørr  !

Rikcie

 Og her ser dere oss "live" i lek (trykk på filmen):

 

 

Og med denne varmen så dukker det opp mange vakre blomster. Bare se her hvor fin buketten til matmor ble:

                                       Markblomster

 Plukk en bukett markblomster, gi den videre, og la den krone dagen med glede .                                                             

Ha det fint til neste gang vi snakkes.

Superklem til dere der ute fra

de fem tøffe  gutta  :-) 

 

 


1 kommentarer

Namn: Reidun og Oscar
Tidpunkt: 2014-06-04 10:46
Hei !
Så nydelige dere er. Finnes ikke noe finere enn lapphunder, små og store. Tydelig at dere har det moro og koser dere. Dere er heldige valper som får leve de første ukene hos Sissel og Per. Bedre start på livet kan ingen valper få. De som venter på å hente dere hjem kan bare glede seg, Livet med finsk lapphund er helt herlig.
Hilsen Oscar(lapphund 15 mnd.) og Reidun

 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S