om oss

 Om oss på Kennel Fjelldronningen:

                                                                                     Hei!                                                     

Siss med hundene

Jeg er den ene av de to tobeinte som bor på Kennel Fjelldronningen. Min Hobby nr 1 er hund - og atter hund. Jeg er født og oppvokst med hund og drømte tidlig om å drive oppdrett på mine egne hunder. Det skulle gå nesten 40 år før den drømmen gikk i oppfyllelse.... I dag er det en virkelighet. Jeg storkoser meg med våre fem fantastiske finske lapphunder. Gleden er helt ubeskrivelig når en av våre tisper får et valpekull (masse jobb, men mye glede).
Siden hund er Hobby nr 1 har jeg gjennom årenes løp gått på en hel masse hundekurs. Og sånn for orden skyld kan jeg jo nevne dem:

Jeg har 10 valpekurs på samvittigheten. Det første valpekurset gikk i Sunnmøre Hundeklubb i 1980. De andre valpekursene har jeg i Sandefjord Hundeklubb og Kragerø Hundklubb. Jeg har tilsvarende like mange videregående kurs, men her har jeg prøvd litt  annet enn de tradisjonellekursene til hundeklubbene. Jeg har også tre apellmerke-kurs.  

Andre kurs jeg har gjennomført: Oslo Hundeskoles grunnkurs, Førerhundskolens grunnkurs,Vestfold Harerhund Klubb   sitt grunnkurs, og Hundeskolen i Risør sitt grunnkurs. Jeg har også tre nybegynnerkurs i agility, og tre videregående . Det siste kurset jeg har innenfor hund er et kurs i Danmark hos Susanne Laursen. Det er nok det kurset som jeg har hatt aller størst utbytte av i mitt hundehold. Kurset varte i 7 dager, og det hele gikk ut på å kommunisere med hunden din på hundens premisser. Altså å lære å lese hundens signaler. Kurslederen vår hadde studert hund og ulv i 6 år. Hun har en fantastisk måte å lære bort på, så takk til Susanne for alt det du lærte meg :-).
Jeg ønsker stadig å lære mer om hunder og deres adferd; så fort det byr seg en anlednig leser jeg hundebøker av nye forfattere, eller går på nye kurs som har med hund å gjøre Utlært blir man aldri på dette temaet....


Andre store interesser for meg er friluftsliv, lese gode bøker,  og alt som har med håndarbeid å gjøre....
Mitt motto er: Vi lever bare en gang - så nyt hver dag som om den var den siste... Carpe Diem !  ( = Grip Dagen ! )
Hilsen Sissel


Hei !

Per og Belle 18-2-2007

 Jeg er da den andre av de tobeinte på kennelen. Min interesse for hund kom med madammen; jeg har alltid vært glad i dyr, men hadde aldri hatt hund før jeg traff Sissel. Vi har campert sammen siden 1980, så hund har også blitt endel av min hverdag og hobby.

Hundekurser overlater jeg til Sissel , jeg konsentrere meg om skjemaer i alle fasonger. Alt fra påmeldinger til utstillinger til gentesting av hundene, registreringer etc..

Ellers er jeg opptatt av raseklubben vår: Norsk Lapphundklubb, jeg var kasserer i klubben i to år, noe jeg trivdes godt med. Ved årsmøtet i 2008 ble jeg valgt til leder for klubben, og i 2010 ble jeg igjen kasserer, frem til årsmøtet 2012. Jeg liker å drive organisasjonsarbeide, og har vært med i styrer i forskjellige typer foreninger og lag siden slutten av tenårene. Jeg er stolt av lapphundklubben og håper at mange nye lapphundeiere i fremtiden finner veien til klubben. - Det er viktig at lapphundfolk er samlet i en organisasjon, slik at vi kan arbeide systematisk og på best mulig måte for å ivareta de tre rasenes fremtid!


 Ellers er veldig glad i friluftsliv, fiske og en god bok.
Mitt motto er:  Det er lett å bekymre seg - men de fleste bekymringer er grunnløse...


Hilsen Per Sten


Fjelldronningen:

images
     Kennelnavnet handler nettopp om det vakre:


Blomsten fjelldronningen står der med mer enn 100 blomster på en stilk. Hvit, ren og vakker. Et syn for øyet...
Finsk lapphund med sine snille gode øyne, og vakre farger er i sitt rette element ute i Guds frie natur.
Vi som kom på kennelnavnet er begge Steinbukker og steinbukken er også i sitt rette element ute, ikke minst oppe i fjellet.
Det er ikke få mil vi har lagt bak oss i Jotunheimen og på Hardangervidda og i Rondane.
Så da vi fikk godkjent Fjelldronningen passet det helt perfekt til vår store interesse for det å være ute i naturen.
                           -----------------------
              " Den skjønneste blomsten er smilet"

                                                                                                                                    blomst-ani11