Blogg

Snart reiseklare.

2014-06-12 22:50 | 2 kommentarer

Hompetitten ,Hompetitten teia. Melkeruta kommer i fra Stomperud på heia.  Og slik føltes det for oss også her om dagen:

Ja ja

Her var det ingen kjære mor nei. Inn i bur og ut på kjøretur. Heldigvis ble ingen av oss bilsyke. Matmor kjørte veeeeeldig sakte med oss i starten. Det er det lureste trikse for at vi ikke skal bli bilsyke. Ellers kan vi vel bare konstantere at det ikke var den beste form for lek til nå. Nei takke oss til en real tur ut i regnet, dèt er kult det. Her om dagen ble vi så våte at matmor måtte tørke oss når vi skulle inn:

Godt å komme inn og bli tørket

Vi lurte en stund på om hun hadde glemt oss:

Så våte kan vi bli.

Kommer vi snart inn

Det går vel på en måte ikke an og glemme oss nå for tiden: Vi har lært å si i fra, som for eksempel når vi vil ha mat. Da er det ikke ørenslyd og få i heimen, vi er jo en "tøff" gjeng med gutter.  Så tøffe at vi nesten klatrer i trær  Farmor Ofelia er i ferd med å lære oss det. Så snart er vi ikke bare små lapphundvalper, men "ape-lapphundvalper". He he:

Farmor er kul

Farmoren "Ofelia" vår sier at det er lurt å kunne nå opp i trærna, for det er der den gode frukten er. Det er noe de kaller "epler", fantastisk godt om høsten, sier hun. Men obs obs: Man kan visstnok få vont i magen. Vi har også lært å grave i det siste. Moren vår er god på det. Kjekt å ha en del lærermestere der ute.

Vi har begynt å grave

Det matmor har begynt å snakke masse om for  tida er at vi snart skal "forlate redet". Hva nå det betyr? ( Vi vet omtrent hva et fuglerede er, for det er det masse av rundt huset her...)  Hun sier at da må vi være mest mulig rustet for¨våre nye liv. Og sånne matmorer kan få for seg de rareste ting. Se hva hun kom på her:

Pax veier seg

Ja - dere ser helt rett! Hun satt oss rett og slett på vekta  Kanskje hun trodde vi hadde spist for lite mat i det siste???? Hvis det var det som var målet så sier vi ja takk til mer mat vi  Og vi veier nesten helt likt alle fem. Ca 4 kilo. Når det var gjort klipte vi klør. Reine helsesjekken. Og det er jo det vi skal på denne uken.  Vi skal merkes med noe de kaller ID-chip (sånn at alle vet hvem vi er) også skal vi få sprøyte. Hjelp - det høres ikke godt ut  Men heldigvis er både matmor og matfar med oss til denne veterinæren. Dere skal få rapport siden på hvordan dette går.......

Vi er snart reiseklare til våre nyehjem, en så lenge nyter vi varme sommer dager med masse besøk av alle de som skal beundre oss, ingen tvil om at vi sjarmerer alle i senk.

Vi har hatt maaassse besøk seneste ukene. Her kommer en del bilder av oss sammen med barn & ungdom. Vi setter stor pris på slike besøk. Litt mer fart i dem en disse voksne menneskene, he hm!

Dette håret var godt

Koselig med besøk

Vi koser oss

Kos med Håkon

Dette var litt om oss sånn like før vi skal ut på våre egne "eventyr" i den store verden, i de nye heimene våre. Enn så lenge nyter vi hver en deg som kommer til oss med og uten regn:

Late dager

 Bamseklem fra fem kjekke "teddybjørner"

 


Tøffe gutter

2014-06-03 21:30 | 1 kommentarer

Hallo

Da var vi på banen igjen idag gitt:-)  . Her er det full fart på oss om dagen, tross varmen  For her på Østlandet er det kommet noe de kaller "sommer". Og denne sommeren kan til sine tider være varm for oss lapphunder, men siden vi er små og uerfarene på den slags holder vi det gående fra tidlig morgen til sen kveld. Det hender en av oss tar en ørliten siesta på verandaen slik som Pax gjør her:

Pax har siesta

Her om dagen fortalte farmor og mormor oss et eventyr. De påstod at det eventyret er sant, - men vi har våre tvil. Det handlet om noe de kalte "kong vinter". Nesten alle eventyr handler jo om konger og prinsesser. Her var det mest om denne "kong vinter" i hvit kappe Da daler det ned noe fra himmelen som de kaller sne (har dere hørt om det?) Og i gode år kan det bli så mye av det at vi lapphunder kan brøyte seg igjennom denne sneen. Og ut ifra det de fortalte så er det myyyye mer behagelig enn denne varmen. De påstår at de gleder seg til den kommende vinteren. Hm. Vi tror ikke helt på det da  .  Mormor Asca viste oss et bilde av dette. Kanskje det bare er et juksebilde. Hva tror dere...??

Spark i fra

Heldigvis har vi en matmor og matfar som har masse kaldt vann i springen.  Og de har lært oss å løpe rundt i vannstrålen når de bruker hageslangen. Kjempegøy lek; dèt anbefaler vi alle "på det varmeste":

Vannslangen

 Storm og Kimmi fanger vann:

Storm smaker på vanstrålen,

 

Kimmi fanger vann

Med denne sommeren så gror gresset noe vederstyggelig ifølge matfar. Og det betyr at han må klippe plen oftere en oftest. Den saken han klipper med har vi gutta sett på med lengsel i en god uke. Vi har liksom drømt om å få sitte på. Og tenk: i dag så fikk vi lov å kjøre en runde med ham   Det var kult det:

Oliver var førstemann ut på denne doningen.

Oliver kjører gressklipper

Og i dag er vi 6 uker. Hvor blir tiden av? Tenke seg til at nå er det bare drøye to uker til vi skal til våre nye hjem. Må si at vi gruer/gleder oss litt til det.  Mamman vår og de andre hundene sier at det blir bare gøy. Hvordan kan de vite det da? De bor jo her på kennelen, og det er her vi syntes det er aller best å være. Trygt og godt med alt det kjente rundt oss. Vel, vi gidder ikke å tenke på det akkurat nå. Vi "stormer" bare videre i vår lek slik som Richie her på toppen av en stabel med felte trær. At han tørr  !

Rikcie

 Og her ser dere oss "live" i lek (trykk på filmen):

 

 

Og med denne varmen så dukker det opp mange vakre blomster. Bare se her hvor fin buketten til matmor ble:

                                       Markblomster

 Plukk en bukett markblomster, gi den videre, og la den krone dagen med glede .                                                             

Ha det fint til neste gang vi snakkes.

Superklem til dere der ute fra

de fem tøffe  gutta  :-) 

 

 


Vi trener på det meste

2014-05-27 20:54 | 7 kommentarer

Hello! 

Raindrops Keep Fallin`on My Head:

regn

Og når det regner, så bruker man noe som heter paraply. Og for dem som ikke har fått med seg hva det er godt for: Dèt er fordi man ikke skal bli vååååt   Det er nemlig litt kaldt og ekkelt å bli våt. Vi hilste på noen stooooore dråper regn og noe som var enda verre: torden. Ikke at vi ble noe redde, men det kunne vi fort blitt hvis ikke mamman vår og farmor Ofelia var sammen med oss. De sa nemlig: ikke noe å være redd for... Slapp av:

Nok en varm dag

Og som de lydige små vi er så slappet vi av..... 

Vi er mye ute om dagen. Vi hilser stadig på nye ting . Se her hva matfar kom med om dagen :

Matfars drill

Det var en skrue løs, - ikke hos ham altså

Han skulle skru i en skrue ute hos oss, der var en skrue løs som vi ville smake på, men slike er ikke bra for våre tenner eller mager   Så derfor kom han med denne drillen sin. Kjekt å ha sett/hørt en slik drill ( Vi skal jo bli noen staute Menn) He he.

Bare se her hvor sterk en av oss er allerede: 

skal smakes på

Vi måler for tiden kreftene våre på ting som er lov å smakebite på og ting som ikke er lovsmake bite på... Hvordan man skal lære seg hva som er hva ??? Må gudene vite! Det går nok inn til slutt.  Vi har ihvertfall lært oss å leke skikkelig med farmoren vår:

Lykken er farmor

Og når ikke hun eller noen av de andre hundene ikke vil leke, ja da leker vi med oss selv og lekene våre:

leke med to leker

Tunnelen er gøy:

Tunell og tuste

Vi trodde at det bare var hunder her i huset vi:

Katten

 Må si vi ble litt forskrekket når denne sorte, lodne damen dukket opp hos oss her om dagen   Matmor sa at den ikke var farlig!!!! Hvordan kan hun vite det da??? Denne katten som hun kalte den hoppet jo som en sprettball rundt omkring. Da er det best å ligge musestille

Vi tenker at vi nå er blitt litt "store". Og "store valper" bor ikke i valpekasse lenger. Fordi den klatret vi etterhvert elegant ut av:

Ut av valpekassen

 Så da var det på tide med større plass . Nå boltrer vi oss på valperommet + kjøkkenet på dagtid, når vi ikke er ute . For vi er mest ute på for tiden: Her kommer vi alle fem ute på plenen . Gress er godt å både smake på og gå på:

Storm Ricki 2

 Pax  Kimmi

                                        Oliver

 

 Det var litt om oss fem som idag er fem uker . Tenke seg til dèt dere som venter på oss, at vi allerede er blitt såå gamle! Tre uker går fort, men enn så lenge koser vi oss aller mest med vår snille gode mamma: 

Mors hale er best

 Da får dere ha det bra til vi snakkes.

Hilsen fem gladgutter

 


VI har fått navn:

2014-05-18 19:53 | 3 kommentarer

 

Hurraaa, vi har fått navn

Og her er vi da med våre fulle navn:

                                                      Fjelldronningen`s Pax:Pax


                                             Fjelldronningen`s Piero (Ricki til daglig):

Ricki1


                                               Fjelldronningen`s Peik (Kimmi til daglig):Kimmi


                                           Fjelldronningen`s Prins (Oliver til daglig):

Oliver 


 

                                     Fjelldronningen`s Pasco (Storm til daglig) 

Storm

 


Da håper matmor at alle som skal ha oss, er lykkelige for hennes valg  Det er ingen lett oppgave og finne ut av, hvor hver av oss små skal flytte etterhvert... Matmor og matfar danner seg et bilde av hvem av oss som passer inn i hver enkelt familie vi skal til. Og nå er bildet dannet og valget er tatt

Vi er og blir noen søte små skapninger, som etterhvert skal bli store. Og her på kennelen dannes et ørlite grunnlag for hvordan vi blir. Man kan jo si det slik: Når dere henter oss om noen uker er vi en diamant som trengs å slipes slik at denne diamanten etterhvert  vil skinne som den vakreste av dem alle.

Ha en fin ny uke, CARPE DIEM.


Gratulerer med dagen

2014-05-17 22:31 | 4 kommentarer

Hei på dere!

Se hva matmor og de voksne hundene har gjort på morgenen idag da... Jøss hvor fin matmor var.  Hun burde jo gå i de klærne hver bidige dag....:

 17 mai 2

 

Må si hun matmor finner på mye rart. I dag er det 17 mai,og da måtte hun bare lage sitt eget 17 mai tog med hundene. Vi vet ikke helt hva et slikt tog er,  men en ting vet vi:  at det bråker ikke slik som de togene som går forbi her flere ganger om dagen, nede på jernbanen. For slike tog har vi hørt på ordentlig nå. For vi har vært ute for første gang:

Ute

Og det var en helt ny opplevelse for oss. Litt skummelt gøy liksom. Da er det trygt å være flere om å finne ut av det å være ute:

Her er det mat å få 

Det tok ikke så lang tid før vi utforsket terassen sånn litt på egenhånd:

Ut i verden 

Må bare le  litt:

Gøy ute

Her var det fint å "sole seg"

To ute

Ingen små får være ute uten at en "voksen" er til stede. Det kan veldig fort komme en hønsehauk eller to. Og de er ikke til å spøke med. Så her passer Mamman vår godt på:

Jakcie passer på

 Vi vokser med lynets hastighet. Hva nå det er???  Det betyr i hvertfall at vi er veeeeldig sultne for tiden. Og da var det på tide å få noe annet en bare mors gode melk:

 Mat er godt

At denne nye maten var god var vi alle enige om , men når det er sagt så er fremdeles mamman vår sin melk den aller aller beste. Det vi trener på nå er å få melk mens mamman vår står:

MOrs mat

Dere skjønner vi har nå fått tenner, og de er sylskarpe  Og da er det aller best for mamman vår å gi oss melk når hun står. Det er nemlig ikke lov å bite i puppen hennes  Det har vi skjønt ikke lønner seg, for da knurrer mamman vår. Hun er ikke sint, Hun sier bare "ikke bit". Og vi er jo så intelligente at det skjønner vi!

Når vi tenker oss om skjønner vi ganske mye etterhvert. Blant annet at det er kjempestas med "menneske-besøk". Hver gang vi hører og ser folk setter vi på sjarmør-knappen vår, og da skjer dette:

Matfar

 Koselig med masse kos. Og her i huset får vi masse av det. Her er to som snart ikke får gjort annet enn å snakke med oss, også er det maaaange som stikker innom for å beundre oss

Som dere skjønner går utviklingen vår i racerfart, Fort som bare det. Vi bruker nå alle våre sanser for å lære mest mulig på kortest mulig tid   Slik at vi skal bli noen gode små lapphunder den dagen vi reiser herfra til de nye heimene våre.... Men, dèt er leeeenge til det......

Forglem meg ei

Da ønsker vi dere alle en fin nasjonaldag med første vers av "Ja vi elsker.."  :

Ja, vi elsker dette landet
som det stiger frem
furet, værbitt over vannet, 
med de tusen hjem. 
Elsker, elsker det og tenker 
på vår far og mor,
og den saganatt som senker 
drømmer på vår jord.